Vinn på bilköpet i inflationstider

Nu när kronans värde sjunker och inflationen är stark så måste du tänka dig extra mycket för när du köper bil eller bostad. Men med rätt tips kan även bilköpet gå på plus om du gör rätt. Läs mer om hur du gör en bra ekonomisk affär även när du måste hålla extra hårt i dina pengar.

Vissa bilar är mer lättsålda än andra. Vill du till exempel köpa en Audi a6 som passar för familjen så kan du förvänta dig mer konkurrens och därmed plötsligt hitta en annons som ger ett bättre pris. Den bästa affären i dessa tider gör du genom att köpa en begagnad bil. Det finns många annonser på just Audi A6 så kolla med din närmaste bilhandlare eller gå in på nätet och titta.

När du köper en begagnad bil i inflationstider

När tiderna är dystra försöker folk göra ännu större vinster på det de säljer. Risken är därigenom att du köper grisen i säcken eller hittar en säljare som lovar guld och gröna skogar men där bilens egenskaper och förmåga inte alls stämmer överens med vad som står i annonsen. Därför ska du få med dig några bra tips att tänka på när du köper begagnat, oavsett vilken bilmodell det rör sig om. På så sätt är risken mindre att du blir lurad.

  • Se så det inte står några gamla skulder på bilen, för i det fallet ”ärver” du dem när du köper den.
  • Kolla upp så att bilen inte är stulen och att det är den ägaren som faktiskt säljer som står på bilen nu.
  • Gå gärna in och kolla hur många ägare som stått på bilen. Är det många så kan det vara en varningssignal.
  • Be om alla intyg, försäkringar och köpeavtal vid ett bilköp. Kolla också hur mycket bilen har gått. Allt för att se att värdet stämmer överens med priset.

Det blir alltmer känt att begagnade bilar blir dyrare i lågkonjunkturer. Mycket har naturligtvis också att göra med att den nya tekniken även finns i begagnade bilar om det inte rör sig om en skrothög från 80-talet naturligtvis.

Varför välja Audi A6?

Du har redan läst lite om Audi A6 högre upp i texten och kanske undrar varför denna bil nämns. Jo, för att en Audi A6 är en komplett familjebil. Den är snygg och modernt utrustad och passar de flesta levnadsförhållandena. Den är också utmärkt att köra med i hela landet oavsett om du bor i norr eller söder.

Byt in din nuvarande bil

Du kan göra en bättre affär om du redan har en bil och byter in den mot den nya du tänker köpa. Då betalar du bara mellanskillnaden. Något du bör tänka på då är att göra din befintliga bil ren och fräsch. Laga det som eventuell behöver lagas och åtgärda allt för att få ett bättre bytespris. Om du har bra kontakt med en bilhandlare kanske denne kan hjälpa dig till en bättre bilaffär, men annars finns det många bra och seriösa aktörer på nätet som hjälper till – kika till exempel på Bilweb. Undvik lurendrejare och fejksajter som bara vill tjäna pengar.