Därför satsar fler skolor på begagnad IT

Många skolor runt om i Sverige har upptäckt att det är möjligt att få begagnad IT-utrustning i toppskick till en billig peng. Många skolor har goda erfarenheter av begagnad IT och användningsområdena är många. Med en begagnad laptop kan du få precis samma prestanda som en ny. Köper du dessutom från ett trovärdigt företag kan du även få öppet köp och garanti på produkten.

Det är vanligt förekommande i skolornas värld att digital utrustning används. Den ökade användningen av IT-utrustning har skapat en hel del utmaningar för skolan gällande IT-inköp. För att både hålla budgeten och värna om miljön väljer allt fler skolor att köpa i begagnad IT-utrustning. Att köpa en begagnad laptop är avsevärt mycket billigare för skolan och bättre för miljön.

Begagnade datorer är lika bra som nya

Många tror att en dator behöver vara ny vid inköp. Men det finns riktigt bra begagnade datorer som passar utmärkt för bland annat elever på skolor runt om i Sverige. Om du köper en begagnad dator kan du få en högkvalitativ enhet som har samma funktioner och möjligheter som en helt ny dator men till en bråkdel av priset. Skolor har börjat upptäcka begagnad IT är lika bra som ny. Dessutom behöver inte eleverna den senaste tekniken. Oftast kräver inte heller skolarbetet att datorn har den högsta prestandan eller den största hårddisken. Det gör att utbudet att välja mellan när det kommer till begagnad IT blir ännu större. Skolor som har köpt in begagnade datorer räknar med att datorerna kommer hålla flera år om de underhålls och uppgraderas kontinuerligt.

Skolor blir mer analoga

Eftersom skolor även går mer åt att ha färre skärmar i undervisningen är det inte värt att lägga allt för mycket pengar på ny IT-utrustning. Datorer och annan IT-utrusning blir snabbt omoderna. Av den anledningen är det heller inte värt att köpa nya datorer till fullpris när det går att få minst lika bra utrustning begagnad. Det som är viktigt att tänka på när du köper begagnade datorer är att göra lite research innan för att säkerställa att enheten har den önskade specifikationen och är i gott skick. Om du gör det kan du få en dator som du kan använda och njuta av under lång tid.

Mindre konsumtion av elektronik gynnar miljön

Eftersom regeringen arbetar aktivt för att samhället ska minska sin påverkan på miljön och klimatet är inköp begagnad IT ett steg i rätt riktning. Att tillverka ny elektronik som datorer påverkar miljön i väldigt stor utsträckning. Ju mer elektronik som används och konsumeras desto större blir miljöpåverkan. Miljön och klimatet skulle dra stor nytta av att fler valde att köpa begagnad elektronik. Om du behöver ny elektronik är det betydelsefullt att du fundera över ditt behov och överväg sedan om du kan köpa begagnat eller kanske reparera en produkt som gått sönder istället för att köpa nytt.

Fördelar med att köpa begagnad IT-utrustning:

  • Billigare i inköp.
  • Mindre miljöpåverkan.
  • Håller länge.
  • Samma möjlighet till högkvalitativ elektronik men till bättre pris.