Så enkelt kan du extrajobba hemifrån

Det har aldrig varit enklare att arbeta hemifrån. Coronapandemin förändrade synen på distans- och hemarbete helt. Därför är det ett perfekt tillfälle att testa på att jobba åt dig själv.

Synen på det traditionella sättet att arbeta är inte lika självklar längre. Efter coronapandemin förändrades inställningen till hemarbete. Många har dessutom fått upp ögonen för att antingen starta eget eller driva en sidoverksamhet. Om du är intresserad av att testa arbeta med din passion kan du ta extrajobb hemifrån och vara egenanställd.

Jobba åt dig själv

Att vara egenanställd betyder att du kan skicka fakturor utan att ha ett eget företag vilket är perfekt om du ska extrajobba som privatperson. Det är optimalt om du inte vill säga upp dig från din fasta anställning eller inte har lust att krångla med eget företag. Du kan arbeta med allt möjligt hemifrån i egen regi. Exempelvis kan du arbeta med att bygga hemsidor, koda, designa eller hålla på med redovisning och andra ekonomiska åtaganden. Många administrativa arbetsuppgifter går att utföra på distans.

Strukturera upp arbetsdagen hemma

Oavsett om du ska arbeta åt dig själv eller vara anställd och arbeta hemifrån är det en god idé att strukturera tiden du arbetar. Ett tips är att sätta upp en tydlig arbetsplats, ta pauser när du arbetar och tänka på ergonomi. Det kan öka produktiviteten.

Hemmajobb är här för att stanna

Distansarbete är förmodligen här för att stanna för gott. Behovet att gå till en arbetsplats fem dagar i veckan finns inte längre på samma sätt efter pandemin och många uppskattar möjligheten att kunna jobba hemma. Helt plötsligt är det lättare att få livet och vardagen att gå ihop med jobb och familj. Andra fördelar med att arbeta hemifrån är att många är mer effektiva vilket gynnar företaget och eftersom alla inte vill sitta på kontoret kan lokalkostnaderna minskas genom att hitta en mindre och lämpligare lokal.

Traditionella kontorstider ifrågasätts

Det är inte bara coronapandemin som förändrat arbetssituationen på många arbetsplatser. Generation Z ifrågasätter starkt 40-timmars veckor. En del anser att det är horribelt att behöva arbeta nio till fem och inte hinna med sitt liv.